Chardonnay Barrique


Суво бело вино со контролирано потекло од нашите насади во Овчеполското виногорје.


Богата арома на зрело грозје и цитрус.


Мошне елегантен кремаст вкус на лимета и ванила.


Ладни предјадења, кремасти салати, тестенини, лазањи, лосос, пастрмка, пилешко во сос и др.


Мек допир на Француски дабови бочви како и кратко созревање во нив не повеќе од 30 дена.


08–10 °C