Merlot & Cab. Sauvignon


Суво црвено вино со контролирано потекло од нашите насади во Овчеполското виногорје.


Прекрасна длабоко црвена боја проследена со комплексни и моќни ароми кои потсеќаат на цреши, сливи и бадеми.


Деликатен вкус со нота на џем и шумско овошје кој што трае.


Овчо сирење, овчи кашкавал, кремасти салати, пилешко на скара, печено свинско, печено јагнешко, печено телешко, бургери, зреено телешко и др.


13-16 °C