Viognier

Суво бело вино со контролирано потекло од нашите насади во Овчеполското виногорје.

Светло жолтеникава боја со деликатни нијанси на зелена, се одликува со елегантни цветни ароми помешани со арома на јаболко, праска, и нежни ноти на мед и камилица.

Поседува предизвикувачки свеж и добро избалансиран вкус со долг финиш.

Бело овчо сирење, овчи кашкавал, гриер, бри, палента, свежи салати, паста со морски плодови, свинско филе, печено пилешко, мисиркини гради на скара, пастрмка, лосос и др.

08–10 °C