Sauvignon Blanc


Суво бело вино со контролирано потекло од нашите насади во Овчеполското виногорје.


Деликатна жолто-зелена боја со пријатна арома на лимонова трева, зелени бабури, босилек и огрозд.


Пријатен и свеж но сепак интензивен вкус на лимон, зелено јаболко и бела праска со мошне чист и избалансиран финиш.


Бело козјо сирење, моцарела, свежи салати, салати со морски плодови,пржени тиквички, печена пастрмка, пастрмка на скара, лаврак на скара, орада на скара, морски плодови на скара, пилешко на скара, мисиркини гради на скара итн.


08–10 °C