Vranec


Суво црвено вино со контролирано потекло од нашите насади во Овчеполското виногорје.


Интензивна рубин црвена боја со нос преполн шумски овошја.


Прекрасен овошен вкус, полно тело, нежни танини проследени со неверојатно чистина и должина.


Тестенини со кремасти сосови и месо, лазањи , печено свинско, печено јагнешко, бифтек, телешка кременадла, јагнешки котлети и др.


13-16 °C