Rosé


Суво розе вино со контролирано потекло од нашите насади во Овчеполското виногорје.


Прекрасна светло розе боја со извонредно привлечна комбинација на ароми од јагода, цреша и диво јаболко.


Предизвикувачки свеж вкус со полно тело и среден финиш.


Поради инзворедната киселост ова вино дозволува неограничени комбинации со храна од млади бели сирења , јадења од риба па се до јадења од свинско и телешко месо.


08–10 °C