Plavac


Суво црвено вино со контролирано потекло од нашите насади во Овчеполското виногорје.


Длабока црвена боја и мошне ароматичен и полн мирис на капини.


Богато тело преполно со танини кои не се од горчлив карактер и вкусови на капини, цреши, бибер, рогач и смокви.


Овчи кашкавал, свинска кременадла, бифтек, телешко месо на скара, пилешко месо на скара и др.


13-16 °C