Terra Makedonika

Суво црвено вино со контролирано и загарантирано потекло од нашите насади во Овчеполското виногорје.

Интензивна темноцрвена боја. Раскошна арома на шумско овошје, бибер и зачини проследена од арома на пушено грозје.

Полн вкус со интензивен карактер на созреана цреша, сува слива, бибер, ванила и ноти на сладунец. Долг финиш со феноменална длабочина исполнет со меки кадифени танини кои се топат во устата.

Пармезан, зреен овчи кашкавал, свинска и телешка пршута, зреено телешко, бифтек, свинско филе во сос, свинско на скара и др.

12 месеци во Француски дабови бочви.

16–18 °C