Syrah


Суво црвено вино со контролирано потекло од нашите насади во Овчеполското виногорје


Темна црвена боја и тонови кои потсеќаат на капини и боровинки.


Мошне елегантен и добро структуриран вкус полн со шумско овошје, полно тело и среден финиш.


Горгонзола, пармезан, овчи кашкавал, цезар салата, бургери, сланина, свински ребра, телешки медалјони, јагнешки котлети и др.


13–16 °C