Syrah

Суво црвено вино со контролирано потекло од нашите насади во Овчеполското виногорје

Темна црвена боја и тонови кои потсеќаат на капини и боровинки.

Мошне елегантен и добро структуриран вкус полн со шумско овошје, полно тело и среден финиш.

Горгонзола, пармезан, овчи кашкавал, цезар салата, бургери, сланина, свински ребра, телешки медалјони, јагнешки котлети и др.

13–16 °C