Chardonnay Barrique

Суво бело вино со контролирано потекло од нашите насади во Овчеполското виногорје.

Богата арома на зрело грозје и цитрус.

Мошне елегантен кремаст вкус на лимета и ванила.

Ладни предјадења, кремасти салати, тестенини, лазањи, лосос, пастрмка, пилешко во сос и др.

Мек допир на Француски дабови бочви како и кратко созревање во нив не повеќе од 30 дена.

08–10 °C