Merlot & Cab. Sauvignon

Суво црвено вино со контролирано потекло од нашите насади во Овчеполското виногорје.

Прекрасна длабоко црвена боја проследена со комплексни и моќни ароми кои потсеќаат на цреши, сливи и бадеми.

Деликатен вкус со нота на џем и шумско овошје кој што трае.

Овчо сирење, овчи кашкавал, кремасти салати, пилешко на скара, печено свинско, печено јагнешко, печено телешко, бургери, зреено телешко и др.

13-16 °C