Menu

We are apologize for the inconvenience but you need to download
more modern browser in order to be able to browse our page

Download Safari
Download Safari
Download Chrome
Download Chrome
Download Firefox
Download Firefox
Download IE 10+
Download IE 10+

TERRA MAKEDONIKA

Инспирирани од природата, водени од желбата да создадеме поинакво вино, потпирајки се на искуството и на најдобрата технологија го создадовме виниото Тера Македоника.
Тера Македоника е суво црвено вино од сортата Вранец по чиј вкус трагавме повеќе од 15 години. Уникатноста на Тера Македоника лежи во допирот на виното со лековитите билки и диви цветови кои растат на ова поднебје.

Успеавме да го надминеме најголемиот технолошки предизвик и да ја пренесеме животворната сила на Македонскиот тероар, со неа да ги засилиме добро познатите придобивки на виното, но притоа да го зачуваме евтентичниот вкус на Вранецот.

Leave a Reply