Menu

We are apologize for the inconvenience but you need to download
more modern browser in order to be able to browse our page

Download Safari
Download Safari
Download Chrome
Download Chrome
Download Firefox
Download Firefox
Download IE 10+
Download IE 10+

Винарија „Езимит“: Лозарите пронајдоа партнер!

Датум на објава: октомври, 08, 2016 Автор: Т.С.   Езимит има склучено договори со кооперанти претежно од Овчеполието и Велешкиот регион, но исто така и од Тиквешијата. Во моментов имаме околу 1.400 кооперанти кои се 100% задоволни од соработката Бербата на грозјето финишира, но и оваа лозарска година не помина без проблеми.Ниски откупни цени и неизвесен откуп […]...

ИНТЕРВЈУ СО ПРВИОТ ЧОВЕК НА ЕЗИМИТ, ЗОРАНЧО МИТРОВСКИ

Датум на објава: мај, 28, 2016 Автор: Александра Филиповска   Да му го понудиме на светот тоа што може да се извезе од Македонија, за парите од светот да се враќаат во земјава. Ова била визијата на групацијата Езимит, на почетоците пред две и пол децении. Во приказната за успехот доминира виното, но компанијата четврт […]...

ИНТЕРВЈУ Зоранчо Митровски, ЕЗИМИТ: Парите вредат ако се инвестираат во својата земја!

Овие денови групацијата ЕЗИМИТ прославува 25 години постоење. Во приказната на првиот четврт век на ЕЗИМИТ се чини доминира виното, но всушност групацијата ја сочинуваат повеќе деловни сфери, меѓу кои се и финансиите и градежништвото. Името на Зоранчо Митровски е познато во бизнис светот во Македонија, но првиот човек на ЕЗИМИТ не се експонира премногу во јавноста....